Тривалість: 2 дні – 16 годин
Цільова група: офіціанти ресторанів
Стандарти зустрічі гостя і прийому замовлення
- Перші фрази і жести
- Компліменти, аперитив
- Стандарти презентації меню
- Правила прийому замовлення
- Фрази, жести і міміка при прийнятті замовлення
- Методи рекомендацій, презентацій особливих блюд, здійснення додаткових продажів
Стандарти обслуговування сніданку
- Різні типи сервірування столів
- Зустріч гостя, підхід до гостя
- Методи та правила обслуговування гостей
Стандарти обслуговування в ресторанному бізнесі
- Обслуговування напоями
- Обслуговування стравами
- Обслуговування бенкетів та прийомів
- Додаткові продажі в процесі обслуговування
- Робота із різними типами клієнтів
- Робота із складними клієнтами
- Правила зачистки попільничок, пропозиції додаткових напоїв
- Правила спілкування з гостем після виконання основного замовлення
- Правила по рекомендації гарячих напоїв і десертів
- Розрахунок і правила прощання з гостем, доречні фрази і компліменти